Onder het motto “delen, verbinden en verbeteren” brengt de Techniekcoalitie Brabant partijen bij elkaar. Zo was er op 14 mei een bijeenkomst voor arbeidsmarktregio’s om inspiratie en goede voorbeelden van zij-instroomprojecten met elkaar te delen (zie: Techniekcoalitie Brabant: delen, verbinden en verbeteren – Techniekcoalitie Brabant).

Voor werkgevers die bezig zijn met de instroom van personeel, zijn in mei een 2-tal ‘leren van elkaar’-bijeenkomsten georganiseerd. Een sessie vond plaats bij Hydroscope voor het westelijk deel van Brabant en een andere sessie was bij installatiebedrijf Verspeek in Oost-Brabant. Bij beide bijeenkomsten waren ongeveer 8 ondernemers aanwezig, zodat ook daadwerkelijk met elkaar het gesprek gevoerd kon worden. In de basis zitten de ondernemers in de technische branches allemaal in dezelfde vijver van personeel te vissen, maar wat maakt nu dat zij-instromers bij het ene bedrijf wel aan de gang willen en blijven en bij het andere bedrijf niet. Hierover gingen de aanwezigen met elkaar in gesprek.

Enkele nuttige tips voortkomende uit de mooie gesprekken:

De bijeenkomsten leverden niet alleen positieve energie op, maar boden de aanwezigen ook handvatten en een netwerk om hiermee in de eigen onderneming aan de slag te gaan. Volgende ‘leren van elkaar’-bijeenkomsten moeten nog gepland worden. Dan zal voor een specifieker thema worden gekozen, zoals leiderschap/verandermanagement, AI of employer branding.

Zoek je als bedrijf inspiratie, omdat je wel wilt veranderen maar nog niet weet hoe of wil je ook eens kritisch kijken hoe jij jezelf als een aantrekkelijke werkgever zou kunnen neerzetten. Geef je dan op voor de volgende (nog te plannen) ‘leren van elkaar’-bijeenkomsten via overstappers@techniekcoalitiebrabant.nl. Graag ook aangeven of je een specifiek thema of een specifieke vraag hebt en of je eventueel gastheer of gastvrouw zou willen zijn van de bijeenkomst voor maximaal 10-15 personen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?