Nieuwe
vakmensen
erbij

Zij-instroom werkt!

Baankans beschikbaar?

Heb je een baankans die interessant kan zijn voor een overstapper? Deel deze dan met ons. Vul het aanmeldingsformulier onder de button hieronder in en wie weet staat jouw baankans straks online bij baankansen


Direct samen sparren? Neem dan contact met ons op via
Tel. 06 10 93 86 78 en we denken met je mee!

In 4 stappen nieuwe en gedreven
vakmensen erbij in jouw organisatie?

Zit jij ook te springen om nieuwe vakmensen? Dat vraagt in deze tijd om een andere aanpak. Zoek niet langer naar de professional met jarenlange ervaring. Kijk juist naar iemand met een andere werkervaring of opleiding. Mensen met volop kwaliteiten en levenservaring. Die dat stapje extra willen zetten, nieuwe dingen willen leren en er echt voor gaan! Met wat extra begeleiding worden zij de nieuwe professional en ambassadeur van jouw bedrijf.

Wil jij …

Door maatwerk aan te bieden aan jouw bedrijf, maken we instroom van nieuwe medewerkers tot een succes.

Stap 1

We brengen jouw behoefte in kaart

Op basis van jouw openstaande vacature(s) kijken we samen wat jouw nieuwe werknemer al moet kunnen en wat hij of zij tijdens het werk nog kan leren.

Stap 2

Kies kansen die bij jouw bedrijf passen

Wat heb je nodig hebben om nieuwe instroom voor elkaar te krijgen? Bijvoorbeeld:

Stap 3

Het vinden van nieuwe medewerkers

Samen gaan we op zoek naar één of meer nieuwe medewerkers.

Stap 4

Behouden van je medewerkers

Natuurlijk wil je je nieuwe medewerkers ook graag behouden. Wij geven je advies en bieden begeleiding hierbij.

Dat werken met overstappers in de praktijk werkt, ontdek je in deze échte verhalen van Brabantse ondernemers Ronald, Ron, Nico en Ronny. Zij laten zien hoe je dat aanpakt, kortom laat je inspireren.

Ronald | Marvo Technologies

"Mensen kunnen vaak meer dan ze denken".

Ron | Pure Solar BV

"Investeren in zij-instromers levert trouwe medewerkers op".

Nico | SCM REF BV

"Als iemand wil, kan je hem of haar alles leren".

Ronny | Bouwbedrijf Pennings

"Zij-instromers brengen een hoop ervaring en sociale skills mee".

Veelgestelde vragen

Iemand die intrinsiek gemotiveerd is en bewust kiest voor een nieuwe sector zal er zelf alles aan doen om te slagen. Vaak zijn het zeer gemotiveerde medewerkers, die ook de vaste medewerkers weten te inspireren. Durf je als bedrijf anders te kijken naar zij-instroom, dan weet je gemotiveerde mensen aan jouw organisatie te binden. 

Starten met oriënteren op de kansen die zij-instroom van overstappers biedt doen we samen. Zet hiervoor met ons een experiment op om overstappers een kans te geven binnen jouw bedrijf én om zelf te blijven groeien en te ontwikkelen. Uiteraard ben jij leidend in de invulling van het experiment, meer weten? Klik dan HIER voor meer informatie. 

Het kost voornamelijk geduld en tijd. Een zij-instromer heeft immers niet altijd de opleiding en werkervaring die jij als werkgever normaliter zoekt in nieuw personeel. Vaak heeft de zij-instromer een buddy, een andere medewerker, aan hem/haar gekoppeld om een effectief inwerktraject te bieden. Een zij-instromer verdient niet het hoogste salaris. 

Zij-instromers zijn mensen met volop kwaliteiten en levenservaring en zijn dus een waardevolle aanvulling voor onze sector.  

Eerst willen we de zij-instromer goed leren kennen. Welke werkzaamheden passen bij hem/haar, wat zijn sterke eigenschappen van de zij-instromer. In welke taken komen deze werkzaamheden en eigenschappen goed van pas en in welke branche. In de techniek zijn er grote verschillen in de branches en in deze coaching ligt onze meerwaarde. Een volgende stap is samen met de zij-instromer vacatures doorlopen.  Is er een match, dan stellen we je de kandidaat voor. 

Dit is heel divers, loopt uiteen van detailhandel, logistiek, ict, horeca tot aan de luchtvaart en de kunst en cultuursector. En nog zoveel meer…

Wij hebben een pool van mensen die zich aanmelden via verschillende kanalen, waaronder deze website. Daarnaast hebben we een breed netwerk van partners waar we actief mee samenwerken.  

× Hoe kan ik je helpen?