Experimenten voor instroom en behoud van personeel

Ben jij een gedreven ondernemer op zoek naar nieuwe kansen en inzichten? Wil je je team versterken met innovatieve methoden? Bij Techniekcoalitie Brabant begrijpen we de uitdagingen van het moderne bedrijfsleven en introduceren we ons nieuwste initiatief. We bieden praktische ondersteuning aan ondernemingen, waardoor ze kunnen experimenteren met nieuwe wervingsmethoden, frisse inzichten verwerven en innovatieve interventies implementeren. Dit initiatief belooft vernieuwing voor de deelnemende bedrijven en inspiratie voor de technische sector. Doe mee en ontdek hoe jouw bedrijf kan groeien in een snel veranderende wereld!

Springplank naar innovatie:
Onze lopende experimenten

Dit voorjaar zijn er bij verschillende bedrijven, onder begeleiding van TechniekCoalitie Brabant, spannende experimenten gestart.

Werving en inspiratie: Tijdens inspirerende weken worden potentiële werknemers breed geïntroduceerd in de wereld van techniek of een specifieke branche. Ze maken niet alleen kennis met de technologie zelf, maar ook met diverse bedrijven en taken. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan houding en gedrag, zodat ze goed voorbereid de technische arbeidsmarkt kunnen betreden.

Technologie in de praktijk: Hoe kunnen we AI inzetten om werkprocessen efficiënter te maken? Welke handige apps en vertaaltools kunnen de communicatie verbeteren, vooral voor werknemers die de Nederlandse taal nog niet machtig zijn? We onderzoeken dit en meer om werknemers zelfstandiger en effectiever te laten werken.

Generatieoverbrugging: De kloof tussen oudere en jongere werknemers kan soms uitdagend zijn. We experimenteren met manieren waarop jongeren zonder ervaring kunnen leren van de wijsheid van ervaren collega’s, maar ook hoe jonge werknemers met ervaring nieuwkomers kunnen coachen in het vak1. 

Sluit je aan bij onze spannende ontdekkingsreis en ontdek hoe deze experimenten de toekomst van jouw bedrijf kunnen vormgeven!

Samen op avontuur: Onze begeleiding

Deze opwindende experimenten vinden voornamelijk plaats binnen bedrijven, waar ze op maat worden vormgegeven. Bij Techniekcoalitie Brabant nemen we de rol van gids op ons, waarbij we elk experiment begeleiden en nauwlettend monitoren. Ons doel? Zorgen dat geen enkel experiment vastloopt en eventuele obstakels vakkundig uit de weg worden geruimd. Met onze ondersteuning ben je verzekerd van een soepele reis naar succesvolle innovatie!

Spark Campus

Omschrijving experiment:

Opstarten Traject Technische Orientatieroute voor 10 deelnemers in de periode van 5 weken,

2 dagen in de week. Hierbij zijn 10 bedrijven betrokken.

Voordelen voor zij-instromer:

Laagdrempelig en gratis kennis maken met de techniek in 5 weken in samenwerking met 10 bedrijven. Leren van technische vaardigheden die relevant zijn voor een toekomstige baan in de techniek. De focus ligt hierbij op waardeontwikkeling bij de deelnemers. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname

BBVrolijk

Omschrijving experiment: Experimenteren hoe mensen met een afstand kunnen komen en houden bij BBVrolijk staalfabriek Heijningen Inzetten  op cultuur en techniek, zodat het verleiden van mensen om de arbeidsmarkt te betreden niet alleen zit op het leren van vakmanschap, maar ook op het gevoel ergens onderdeel van te zijn. Dit willen ze doen met het inzetten van draagbare vertaaldevices, ontboardingsapp, opleiding.

Voordelen voor zij-instromer:

Laagdrempelig instromen door inzet van lasopleiding, veilig communiceren op de werkvloer, je snel thuisvoelen.

Thinking Steel

Omschrijving experiment:

Ontwikkeling en uitvoering van een 5-daagse inspiratieweek over staal voor kunststudenten die de opleiding voltooid hebben. Tijdens die 5 dagen wordt het werk als constructiebankwerker in fases ervaren inclusief tekening lezen en basis skills lassen. Tevens wordt aandacht besteed aan kleinmetaal – plaatwerk – draaien en frezen. Ook worden andere werkgevers betrokken in de inspiratieweek, zodat zij-instromers daarmee ook kennis kunnen maken

Voordelen voor zij-instromer:

Ontdekken of ze het juiste staal DNA hebben en vervolgens koppelen aan de juiste ondernemer.

Hydroscope

Omschrijving experiment:

Hoe leggen we meer de verbinding tussen de jongste generatie (Millennials/generatie Z) op de werkvloer en de oudste generatie. (generatie X).

Voordelen voor zij-instromer:

Nieuwe instroom en medewerkers Hydroscope weten hoe je met de verschillende generaties om moet gaan. Meer inzicht en begrip voor elkaar.

MINT

Omschrijving experiment: een startende zij-instromer, Eva, op het bedrijfsbureau ambassadeur maken voor het bedrijfsbreed toepassen van AI in werkprocessen

Voordelen voor zij-instromer: laagdrempelig om in te stromen in sector waar je weinig of geen kennis van hebt

Samen leren en groeien: Kennisdeling en Inspiratiekringen

Bij Techniekcoalitie Brabant geloven we in het delen van kennis en ervaringen, zelfs als de resultaten van onze experimenten niet altijd precies zijn wat we hadden gehoopt. Daarom zullen we deze resultaten openlijk delen, inclusief waar ze mogelijk niet het gewenste effect hebben gehad.

Maar daar stopt het niet. We gaan nog een stap verder met onze ‘leren van elkaar’-kringen, speciaal gericht op zij-instroom. In deze bruisende bijeenkomsten brengen we ondernemers samen die enthousiast zijn om hun kennis en successen te delen op het gebied van personeelswerving.

We gaan twee van deze leerkringen opzetten, één in het oostelijke en één in het westelijke deel van Brabant. Tijdens deze bijeenkomsten, gehost door bedrijven met inspirerende verhalen, komen onderwerpen als het promoten van je bedrijf naar potentiële werknemers, het werken met statushouders en anderstaligen, de inzet van technologie voor betere communicatie en efficiëntere dienstverlening, en het creëren van een inclusieve werkomgeving voor vrouwen aan bod.

Doe mee en ontdek hoe deze krachtige kringen jou kunnen helpen jouw bedrijf naar nieuwe hoogten te tillen! Houd onze website in de gaten voor aankomende data van deze inspirerende bijeenkomsten.

× Hoe kan ik je helpen?